Header home

Duurzame chocolade workshop bij de Chocolatemakers

MAAK JE EIGEN CHOCOLADEHART IN EEN ÉCHTE CHOCOLADEFABRIEK! VOORAF GAAN WE LUNCHEN BIJ THE BREAKFAST CLUB.

afbeelding-7

Chocolatemakers 100% BIO

Ga met ons mee naar een mooi duurzaamheidsproject, als vrijwilliger van de evenementen commissie van een duurzame Bank houden we van dit soort bedrijven.

Tien jaar geleden zijn Enver en Rodney begonnen chocola te maken. Sindsdien is er veel gebeurd en is hun chocola inmiddels een begrip voor liefhebbers van heerlijke en duurzame producten. Sinds 2019 produceren zij solar-powered en emissie-vrij in hun fabriek in de Amsterdamse cacaohaven. De fabriek is een levendige plek: het ruikt niet alleen altijd naar chocola, maar er gebeurt hier veel meer. Voordat we naar de Chocolatemakers gaan zullen we gezamenlijk lunchen bij The Breakfast Club.

afbeelding-1

The breakfast club:

De lunch bestaat uit een vooraf gekozen lunch (pancakes, sandwiches of happy egg met 2 supplementen (max.4 euro)) met 2 drankjes (keuze uit: coffee, tea en cold drinks). Vooraf aan het evenement zullen we de lunchkeuze bij jullie inventariseren.

the-breakfast-club

Workshop chocoladehart maken:

Ontvangst met wat te drinken en natuurlijk chocola

  • Uitleg Chocolatemakers en rondleiding langs de machines waar het proces van boon-tot-reep chocolade wordt laten zien en uitgelegd.
  • Workshop chocoladehart, keuze uit melk of pure chocolade en ongeveer 5 extra ingrediënten
  • Tasting met voldoende chocola om te proeven.

afbeelding-10

Wat kan je verwachten:

Ontvangst bij the breakfast club waar we gaan lunchen, daarna lopen we gezamenlijk naar de Chocolate Makers waar we een uitleg krijgen over het reilen en zeilen in deze fabriek.

Inclusief Salty caramel reep: Speciaal ter ere van het 750 jarig bestaan van Amsterdam, hebben ze een prachtige reep ontwikkeld.

afbeelding-9

Programma:

  • 11.45 uur Ontvangst en lunchen in the breakfast club.

  • 13.10 uur Samen lopen naar de Chocolatemakers

  • 13.30 uur Ontvangst, rondleiding en workshop chocoladehart maken

  • 15.00 uur Einde

Waar en wanneer

The breakfast club: Amsterdam Sloterdijk: Changiweg 110

Chocolatemakers: Radarweg 32A, Amsterdam

Zaterdag middag 24 mei 2025 van 11.45 – 15.00 uur

Kosten

  • Ledenprijs EUR 50,00
  • Introducéprijs EUR 62,00

Inclusief

  • Lunch volgens opgave met 2 drankjes van de kaart (coffee, tea en cold drinks)
  • Rondleiding en workshop chocoladehart maken
  • Salty caramel reep 750 jaar Amsterdam (of een andere vergelijkbare reep)

Exclusief

  • Parkeer- en reiskosten

Toegankelijkheid

Je moet een trap op (en af). Het is dus helaas niet mogelijk de fabriek te bezoeken met een rolstoel.

N.B. bij minder dan 20 aanmeldingen gaat het evenement niet door.

afbeelding-4


Inschrijving gesloten
Tickets bestellen kon tot en met 20 april 2025



Footer Icon